Gemeenschappelijke verantwoordelijkheid - Keer het omKeer het om ?>
f l s
_

Gemeenschappelijke verantwoordelijkheid

 

Het stimuleren van betrokkenheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van burgers, organisaties en bedrijven. Door de krachten in de stad te benutten en binding te creëren, is er meer mogelijk. Door het optimaal benutten van de mogelijkheden en partijen in de stad kan met een relatief gering budget, op een zeer efficiënte en kostenbesparende wijze, een maximaal en duurzaam resultaat worden behaald. Dit zijn mooie woorden, hierbij een voorbeeld:

Voorbeeld: De Deventer Sportploeg

De Deventer Sportploeg is de meest bijzondere sportploeg van Deventer. Alle sporters hebben namelijk een verstandelijke beperking. Zij sporten bij verschillende reguliere sportverenigingen in de stad, op hun eigen niveau. De Deventer Sportploeg biedt verschillende reguliere sport-verenigingen ondersteuning en doet eens in de twee jaar mee aan de Special Olympics. Een aantal jaar geleden kwam het project Rechtop! in contact met de Deventer Sportploeg. De toenmalige wethouder had de Sportploeg voor de tweejaarlijkse bijdrage van 10.000 euro doorverwezen naar het project Rechtop! Rechtop! had echter een activiteitenbudget van 10.000 euro waar ze uit principe nooit een euro van heeft uitgegeven. Het gesprek over de bijdrage van 10.000 euro aan de Deventer Sportploeg liep daarom al snel vast. In het overleg waren we het er wel over eens dat de Sportploeg sowieso naar de Special Olympics moest. Toen gebeurde er iets moois: beide partijen gingen vanuit hun eigen verantwoordelijkheid op zoek naar een oplossing. Al snel ontstond het idee om samen een actie te organiseren waar de Deventer Sportploeg zelf geld mee zou kunnen inzamelen, een benefietwedstrijd.

Naast de binnengehaalde 13.000 euro werden er ook contacten gelegd met o.a. Telstar (kleding) en TCR (vervoerder). Deze contacten zijn vlak na de benefietwedstrijd verzilverd in langdurige sponsoring die ervoor heeft gezorgd dat de vaste kosten voor deelname aan de Special Olympics flink omlaag zijn gegaan.

Betrokken ondernemers en de Deventer politiek hebben gezamenlijk de Special Olympics bezocht. Ze waren onder de indruk van de sporters. Veel van deze ondernemingen zijn nog steeds verbonden aan de Deventer Sportploeg. Sindsdien heeft de Deventer Sportploeg de bijdrage van 10.000 euro niet meer nodig. Ze kunnen nog steeds geld gebruiken maar halen het op andere wijzen binnen.

Lees verder: Iedereen doet mee

Share

Reply