Bureau Tim Trooster, Keer het om - Keer het omKeer het om ?>
f l s
_

Bureau Tim Trooster, Keer het om

 

Bureau Tim Trooster biedt ondersteuning in vraaggestuurd werken in het sociale domein met speciale aandacht voor mensen met een afstand tot meedoen in de samenleving.


>Rol

Koers bepalen (visie/beleid), projectontwikkeling, praktische handvatten, meewerkend voorman, soms voordoen, coachen, trainen.

In ieder traject staan mens en vraag centraal. Dit principe past Bureau Tim Trooster toe op de opdrachtgever, de bewoners en de professionals. Sleutelwoorden voor de aanpak zijn: laagdrempelig, met humor, resultaatgericht en ondernemend.

Net zoals in de projecten is de vraaggestuurde werkwijze alleen een succes wanneer mensen zelf gemotiveerd zijn of dat kunnen worden. Dit geldt ook voor de professionals die uitvoering geven aan de participatiewerkzaamheden. Bureau Tim Trooster is sterk in het laten zien van nieuwe perspectieven, enthousiasmeren en samen op werken.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en behoefte wordt de inzet en werkwijze vastgesteld en afgestemd met de opdrachtgever, betrokken partijen en bewoners.

>Opdrachtgevers

Bureau Tim Trooster heeft o.a. klussen uitgevoerd voor:

Start Foundation, gemeente Zwolle, gemeente Venlo, Stichting de Welle, Stichting de Stuw, Stichting De Tijdmachine en DGV Holding.

>Samenwerking

Bureau Tim Trooster, Keer het om is sinds 2011 onderdeel van het team Rem op de Projectencarrousel. Dit is een netwerk van zelfstandig ondernemers dat in 2009 “Het Rendement van Zalmgedrag” heeft gepubliceerd. In 2012 presenteerden wij “De Rem op de projectencarrousel”. Hierin staat het herkennen en vervolgens verduurzamen van goede praktijken centraal.

 

Share